Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

1 szklanka Kasza gryczana niepalona, sucha
2 sztuki Banan dojrzałe
2 łyżki Masło orzechowe
60 ml Syrop klonowy
1 łyżka Kakao 16%, proszek
1 łyżeczka Aromat waniliowy
80g Czekolada gorzka

Wart. odżywcza / 100g

288
Energia
6,3g
Białko
45,4g
Węgl.
10g
Tłuszcze
3,3g
Błonnik
Czekoladowe batony z niepaloną gryką

Czekoladowe batony z niepaloną gryką

Chrupiące i bardzo czekoladowe batony to nasza propozycja na dzisiejszy podwieczorek. W roli głównej występuje niepalona kasza gryczana, której smak dopełnia masło orzechowe, banany i oczywiście czekolada. Po raz kolejny udowadniamy, że zdrowo może oznaczać słodko ;)

  • 30 minut
  • Porcje 7
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: Piekarnik nagrzej do 180 stopni C. Formę do chleba wyłóż papierem do pieczenia.

KROK 2: W misce rozgnieć banany, dodaj masło orzechowe, kakao, ekstrakt z wanilii i syrop klonowy. Mieszaj do połączenia się składników.

KROK 3: Gorzką czekoladę posiekaj na małe kawałki. W drugiej misce wymieszaj ją z surową kaszą. Następnie dodaj mokre składniki i połącz wszystko za pomocą drewnianej łyżki.

KROK 4: Gotową masę przelej do foremki i piecz w piekarniku przez ok. 15-20 minut. Odstaw do ostudzenia, a następnie pokrój na podłużne batony.

Smacznego!

(Odwiedzony 6 086 razy, 3 wizyt dzisiaj)

Tomasz Antoniszyn

Z zamiłowania kucharz i fotograf kulinarny. Jestem wręcz kulinarnym freakiem, który łączy ze sobą nietypowe i nieoczywiste smaki. Więcej w zakładce "o nas".

poprzedni
Orzechowa gryczanka z komosą ryżową i owocami
następny
Czekoladowy krem jaglany

2 Comments Ukryj Komentarze

Dodaj Komentarz