Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

200g Kasza gryczana
2 szklanki Mleko migdałowe może być domowej roboty
1 szklanka Woda
2 sztuki Banan dojrzałe
1 łyżeczka Miód pszczeli
2 łyżeczki Cynamon mielony
Opcjonalnie
1/2 szklanki Maliny
4-5 listków Mięta świeża

Wart. odżywcza / 100g

359
Energia
10g
Białko
77g
Węgl.
4g
Tłuszcze
8g
Błonnik
Gryczana misa z kremowymi bananami

Gryczana misa z kremowymi bananami

Nie masz pomysłu na śniadanie? Gryczanką na mleku migdałowym rozpoczniesz dzień smacznie i zdrowo, a dodatkowo będziesz syty przez długi czas. Smacznego :)

  • 30 minut
  • Porcje 3
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: Kaszę gryczaną ugotuj w 1 szklance wody. W przypadku gdy płyn zostanie wchłonięty, pozwalając by kasza się gotowała dalej, dodaj jedną szklankę mleka migdałowego i dobrze wymieszaj. Gotuj około 20 minut do całkowitego wchłonięcia płynu.

KROK 2: Banany obierz i pokrój w plastry, następnie wymieszaj je z cynamonem i miodem. Dodaj jedną szklankę mleka migdałowego i dobrze wymieszaj.

KROK 3: Kaszę gryczaną wyłóż do miseczki i ułóż na kaszy przygotowane plastry bananów z kremowym sosem. Na wierzchu udekoruj świeżymi owocami i miętą.

Smacznego!

(Odwiedzony 3 143 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Czekoladowe batony z niepaloną gryką
następny
Sałatka z kaszą gryczaną, pomarańczą i granatem z malinowym dressingiem

Dodaj Komentarz