Sposób przygotowania:
KROK 1: Kaszę gryczaną niepaloną ugotuj zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu.
KROK 2: Mrożonki rozmróź, pokrojonego w plastry banana przełóż do misy blendera. Wlej mleko kokosowe, dodaj siemię lniane (część odłóż do dekoracji), cynamon oraz starą na małych oczkach gorzką czekoladę. Następnie wsyp odcedzoną kaszę i blenduj do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.
KROK 3: Smoothie przelej do wysokich szklanek i podawaj udekorowane siemieniem lnianym.
Smacznego!
2 Comments Ukryj Komentarze
Tradycyjna gorzka czekolada jest z cukrem – wyklucza sie z antynowotworowym dzialaniem… O jaka konkretnie gorzka czekolade chodzi?
Chodzi nam o gorzką czekoladę powyżej 70% kakao. I w takiej znajdzie Pan/Pani cukier. Jest to dodatek nieunikniony, bardzo rzadko spotykamy inny zamiennik cukru. Dodatkowo, co warto podkreślić, jego obecność nie dyskwalifikuje dania z jego antynowotworowego działania. Pozdrawiamy serdecznie! 🙂