Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

130g Quinoa, komosa ryżowa, sucha
2 sztuki Banan dojrzałe
2 sztuki Jaja kurze surowe
szczypta Sól biała
3/4 łyżeczki Cynamon mielony
1/2 szklanki Mąka pszenna, pełnoziarnista
4 łyżki Rodzynki sułtańskie

Wart. odżywcza / 100g

198
Energia
7,4g
Białko
36,5g
Węgl.
3,1g
Tłuszcze
3,8g
Błonnik
Bananowe placuszki z komosą ryżową i rodzynkami

Bananowe placuszki z komosą ryżową i rodzynkami

Placuszki te świetnie sprawdzą się jako przekąska zarówno przed jak i po treningu. Ich smak wynagrodzi nam każdą minutę poświęconą na ich przygotowanie, dlatego nie zastanawiajcie się dłużej! :)

  • 35 minut
  • Porcje 4
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: Komosę ryżową opłucz na sitku, a następnie ugotuj zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu produktu. Piekarnik nagrzej do 180 stopni C, blaszkę wyłóż papierem do pieczenia.

KROK 2: W miseczce rozdrobnij obrane banany i połącz je z jajkami, cynamonem, oraz solą. Dodaj ugotowaną quinoę oraz mąkę i dokładnie połącz składniki. Na koniec wsyp rodzynki i ponownie wymieszaj.

KROK 3: Łyżką nakładaj porcję ciasta, formuj placuszki i układaj na blaszce. Piecz w nagrzanym piekarniku przez ok. 15 minut.

Smacznego!

(Odwiedzony 4 300 razy, 2 wizyt dzisiaj)

Ania Kowalczyk

Pomysłodawca i twórca Naszej Kaszy. Więcej informacji znajdziesz w zakładce "o mnie" :)

poprzedni
Naleśniki kukurydziane nadziewane zieloną kaszą jaglaną
następny
Gryczane pancakes z jogurtem i konfiturą malinową

7 Comments Ukryj Komentarze

Witam
Jak myślisz wyszłyby one z mąka kasztanowa zamiast pszennej? Jak tak to jakie mniej więcej proporcje? Albo z jaką inną mąka oprócz pszennej?:)
Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję że niedługo spalaszuje te placuszki:D

Musisz się niestety liczyć z tym, że pozbawiając placuszki strukturotwórczego glutenu nie wyrosną tak ładnie i nie będą tak puszyste jak te, proponowane przez nas. Ale próbuj, eksperymentuj, być może zasmakują Tobie na tyle, że będziesz chciała wpisać tę propozycję w swój przepiśnik 🙂

Dodaj Komentarz