Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Wart. odżywcza / 100g

206
Energia
5,1g
Białko
29,9g
Węgl.
8,4g
Tłuszcze
3,7g
Błonnik
Naleśniki kukurydziane nadziewane zieloną kaszą jaglaną

Naleśniki kukurydziane nadziewane zieloną kaszą jaglaną

Zapewne nigdy nie jedliście takich naleśników. Nie dość, że ciasto składa się z kaszki kukurydzianej, to jeszcze nadzienie zawiera całe mnóstwo kaszy jaglanej. Istne kaszowe zatrzęsienie, a wszystko to ukryte w bardzo treściwym, bezglutenowym obiedzie. Mamy nadzieję, że Wam zasmakuje! :)

  • 60 minut
  • Porcje 4
  • Średni

Sposób przygotowania:

CIASTO:

KROK 1: Kaszkę kukurydzianą zmiel z młynku do kawy na mąkę.

KROK 2: Powstałą mąkę kukurydzianą, zimną wodę, jajo, mąkę ziemniaczaną, sól, pieprz i paprykę wędzoną wymieszaj do powstania lejącego się, rzadkiego ciasta.

KROK 3: Na patelni mocno rozgrzej olej rzepakowy. Na nagrzana patelnię wylej porcję ciasta i smaż z dwóchh stron do momentu, a brzegi placka będa odstawać od powierzchni patelni.

NADZIENIE:

KROK 1: Ugotuj uprzednio podprażoną kaszę jaglaną według wskazówek producenta zamieszczonych na opakowaniu produktu.

KROK 2: Ugotowaną, jeszcze ciepłą kaszę zmiksuj ze świeżym, umytym lub dokładnie rozmrożonym zielonym groszkiem i czosnkiem. Następnie dodaj pozostałe składniki: oliwę, zioła prowansalskie, sól, pieprz oraz curry. Wszystko dokładnie wymieszaj. Gdyby masa była zbyt gęsta, dodaj łyżeczkę oliwy.

KROK 3: Na koniec masę wymieszaj z posiekanymi suszonymi pomidorami i pokruszonymi orzechami włoskimi.

KROK 4: Przygotowane naleśniki nadziewaj przygotowaną pastą. Gotowe naleśniki polej gęstym kremem balsamicznym i udekoruj natką pietruszki.

Smacznego!

(Odwiedzony 3 297 razy, 7 wizyt dzisiaj)

Ania Kowalczyk

Pomysłodawca i twórca Naszej Kaszy. Więcej informacji znajdziesz w zakładce "o mnie" :)

poprzedni
Śniadaniowa zapiekanka jaglana z szynką z indyka
następny
Bananowe placuszki z komosą ryżową i rodzynkami

Dodaj Komentarz