Sposób przygotowania:
KROK 1: Kaszę gryczaną umieść w młynku do kawy i zmiel na mąkę. Piekarnik nagrzej do 180 st. C. Przygotuj formę do muffinek, a w każdym zagłębieniu umieść papierową osłonkę.
KROK 2: W średniej wielkości misce wymieszaj mąkę gryczaną, proszek do pieczenia, cynamon i sól.
KROK 3: W drugiej, średniej wielkości misce wymieszaj ze sobą jaja, rozgniecionego banana i miód.
KROK 4: Suche składniki połącz z mokrymi. Wszystko dokładnie wymieszaj, a następnie dodaj obrane i pokrojone w drobną kosteczkę jabłko oraz posiekane orzechy włoskie.
KROK 5: Tak przygotowaną masę nakładaj do foremek na muffiny wypełniając je do 3/4 wysokości (muffinki jeszcze urosną). Wstaw do piekarnika i piecz do momentu, aż staną się karmelowo-brązowe (około 25-30 minut).
Smacznego!
2 Comments Ukryj Komentarze
Można użyć już gotowej mąki gryczanej?Jeśli tak to ile?
Pozdrawiam
Jak najbardziej, można użyć gotowej już mąki gryczanej. Proszę użyć jej tyle, ile analogicznie użyłyśmy w tym przepisie kaszy gryczanej. Wyjdzie na to samo 🙂