Sposób przygotowania:
KROK 1: Ugotuj kaszę jaglaną według sposobu przygotowania przedstawionego na opakowaniu, lecz do wody dodaj mleko. Odstaw ją na kilka minut pod przykryciem.
KROK 2: Ugotowaną kaszę zblenduj z obranym i pokrojonym bananem na gładki mus, dodając mleka w razie potrzeby.
KROK 3: Całość przełóż do miseczki. Przygotuj mus.
Mus daktylowo-rabarbarowy
KROK 1: Umieść w rondelku: łodygi rabarbaru, daktyle, sok z pomarańczy i cynamon i gotuj dopóki woda wyparuje oraz rabarbar i daktyle zmiękną.
KROK 2: Ostudź i zblenduj na gładki mus.
KROK 3: Na przygotowany wcześniej budyń wyłóż uprzednio przygotowany mus. Całość udekoruj truskawkami i prażonymi płatkami migdałów.
Smacznego!