Sposób przygotowania:
KROK 1: Całe jajka ubij z solą na spienioną masę, bladożółtą, dodaj amarantus i dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj świeże lub mrożone jagody oraz suszony rozmaryn. Wymieszaj.
KROK 2: Mokrą dłonią uformuj trójkątne lub (według upodobań) okrągłe bułeczki o grubości ok. 2 cm. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180º C, aż się zarumienią (około 25 minut).
*Bułeczki możesz podać z masłem, żurawiną lub konfiturami.
Smacznego!
(Odwiedzony 3 181 razy, 1 wizyt dzisiaj)
4 Comments Ukryj Komentarze
O ja 😉 szukałam właśnie bułeczek bezglutenowych. Te musze koniecznie spróbować 😉
koniecznie! zachęcam do zrobienia zdjęcia! 😉
60 CZY 600 G AMARANTUSA?
60g 🙂 Amarantus ekspandowany jest bardzo lekki, ale zajmuje dużą objętość, dlatego te 2 szklanki podane w przepisie mogą być nieco mylące 😉