Sposób przygotowania:
KROK 1: Uprzednio podprażoną kaszę jaglaną ugotuj według wskazówek zamieszczonych na opakowaniu produktu.
KROK 2: Dobrze umytą cukinię obierz za pomocą obieraczki o odpowiednich końcówkach tak, by powstały z niej nitki przypominające makaron spaghetti. Przełóż cukiniowy makaron do miski, dodaj sól, grubomielony kolorowy pieprz oraz pieprz cytrynowy. Całość dokładnie wymieszaj, a następnie połącz z ugotowana kaszą jaglaną. Zadbaj, by kasza jak najgęściej oblepiła cukiniowe paseczki. Rozdziel mieszankę na porcję i przełóż na talerze.
KROK 3: Ser feta pokrój w około 1-cm kostki. Następnie obtocz je z każdej ze stron w miksie ziołowym (połącz ze sobą zioła prowansalskie, pieprz i paprykę słodką wędzoną). Następnie wyłóż na wierzch cukinii.
KROK 4: Na beztłuszczowej patelnii podpraż połamane na drobniejsze kawałki orzechy włoskie. Posyp nimi całe danie. Na koniec dodaj ziarenka granatu.
KROK 5: Cukiniowy makaron polej dressingiem przygotowanym porzez połączenie oliwy z oliwek, octu balsamicznego, miodu, soli i pieprzu.
Smacznego!