Sposób przygotowania:
KROK 1: Kaszę jaglaną przelej wrzątkiem i przepłucz kilka razy pod zimną wodą. Wsyp ją do garnka, zalej mlekiem i gotuj ok 15 minut do momentu, aż wchłonie całe mleko. Następnie wyłącz gaz i odstaw na ok. 10 minut.
KROK 2: Daktyle zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut. Wszystkie składniki łącznie z kaszą zmiksuj w malakserze do uzyskania gładkiej masy – konsystencji budyniu. Przełóż do miseczek i odstaw na ok. godzinę do lodówki.
Wierzch możesz posypać startą gorzką czekoladą.
Smacznego!
(Odwiedzony 17 564 razy, 1 wizyt dzisiaj)
2 Comments Ukryj Komentarze
Rozumiem, że wody z moczenia daktyli nie dodaję do malaksera? Pytanie może prozaiczne, ale pierwszy raz robię taki budyń i nie chciałabym zepsuć Mężowi deseru 🙂 kasza już się gotuje a daktyle moczą więc proszę o szybki ratunek 🙂
Marta, możesz dodać w zależności od tego, jaką konsystencję chcesz uzyskać 🙂