Sposób przygotowania:
KROK 1: Piekarnik nagrzej do 180 stopni C, blaszkę na muffiny wyłóż papilotami. Kaszę gryczaną zmiel w młynku do kawy na mąkę lub użyj gotowego produktu. Przesyp ją do miski, dodaj proszek do pieczenia, sodę, sól, wiórki kokosowe i wymieszaj.
KROK 2: W drugiej miseczce połącz roztopiony olej kokosowy z jajkiem, aromatem waniliowym, jogurtem naturalnym i ksylitolem. Wymieszane składniki wlej do miski z suchymi składnikami i połącz je ze sobą za pomocą drewnianej łyżki. Na koniec wlej gorącą wodę i wmieszaj ją w ciasto za pomocą trzepaczki. Otrzymane ciasto powinno być gładkie, bez żadnych grudek.
KROK 3: Łyżką nakładaj porcję ciasta do połowy wysokości papilotek. Nałóż porcję mrożonych jagód i delikatnie wciśnij je w ciasto. Czynność powtarzaj do momentu wypełnienia wszystkich papilotek.
KROK 4: Babeczki piecz przez ok. 25-35 minut, aż ich wierzch się zarumieni.
Smacznego!