Sposób przygotowania:
KROK 1: Kaszę gryczaną paloną zmiel w młynku na mąkę. W misce wymieszaj dokładnie mleko z mąką. Obrane jabłka zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
KROK 2: Do miski wlej roztopiony olej kokosowy (połowę porcji), miód, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe, cynamon i wymieszaj. Następnie dodaj jabłko i wmieszaj je w ciasto za pomocą drewnianej łyżki.
KROK 3: Na patelni rozpuść resztę oleju kokosowego. Łyżką nakładaj porcję ciasta i smaż z dwóch stron do momentu, aż się zarumienią.
KROK 4: Porzeczki przełóż do rondelka, dodaj ksylitol i regularnie mieszając gotuj mieszaninę, aż zgęstnieje.
KROK 5: Na usmażone racuchy wykładaj porcję musu porzeczkowego. Podawaj udekorowane świeżymi owocami.
Smacznego!
2 Comments Ukryj Komentarze
Mi nie wyszły . Jedna wielka miazga przypalona
Przede wszystkim smaż racuszki na małym ogniu, najlepiej na patelni z nieprzywierającą powłoką. To delikatne ciasto i łatwo ten przepis zepsuć. Szczególną uwagę trzeba przyłożyć do temperatury smażenia, gdyż obecność miodu w placuszkach sprawia, że szybko on karmelizuje i przypala się na patelni. Życzę Ci, by kolejna próba była udana! 😉