Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

180g Quinoa, komosa ryżowa, sucha 1 szklanka
2 sztuki Awokado
1/2 średniej sztuki Papryka czerwona 100g
ząbek Czosnek duży
2 łyżeczki Sok z cytryny
Sól biała
Pieprz czarny

Wart. odżywcza / 100g

320
Energia
9g
Białko
36g
Węgl.
17,7g
Tłuszcze
7,3g
Błonnik
Guacamole z komosą ryżową

Guacamole z komosą ryżową

Cechy:
    Kuchnia:

      Przyznaję, guacamole z komosą ryżową to dosyć niespotykane połączenie. Mimo wszystko, może stanowić świetny dodatek do pieczonego łososia czy kurczaka tworząc razem wspaniały obiad. Dacie się przekonać?

      • 25 minut
      • Porcje 4
      • Średni

      Sposób przygotowania:

      KROK 1: Komosę ryżową ugotuj według przepisu na opakowaniu. Zostaw do ostudzenia.

      KROK 2: W średniej misce rozgnieć awokado, dodaj przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, sok z cytryny, pokrojoną w kostkę paprykę i wymieszaj całość.

      KROK 3: Ugotowaną i przestudzoną komosę wymieszaj z awokado. Dopraw solą i pieprzem według uznania.

      Smacznego!

      (Odwiedzony 1 357 razy, 1 wizyt dzisiaj)
      poprzedni
      Amarantusanka z prażoną gruszką
      następny
      Jaglana pasta z wędzonej makreli

      Dodaj Komentarz