Sposób przygotowania:
KROK 1: Kaszę gotuj w osolonej wodzie 3 minuty krócej niż czas podany na opakowaniu produktu. Odcedzoną kaszę przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i włóż do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 5 minut.
KROK 2: Do kaszy dodaj posiekane orzechy, nasiona, pestki i płatki oraz syrop i wymieszaj.
KROK 3: Jabłka umyj, obierz, pokrój w kostkę, posyp cynamonem i przełóż do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułóż kaszę z dodatkami.
KROK 4: Naczynie włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz aż jabłka zmiękną. Danie przełóż na talerz i polej jogurtem.
Smacznego!
Ten i wiele innych inspirujących przepisów z wykorzystaniem kaszy znajdziesz w naszym nowym systemie dietetycznym: Peater.net