Sposób przygotowania:
KROK 1: Jabłko dokładnie umyj. Odetnij wierzchnią część i wydrąż gniazda nasienne. Następnie ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez około 10 minut w nagrzanym piekarniku do 180 st. C.
KROK 2: Ugotuj w między czasie kaszę jaglaną wg przepisu podanego na opakowaniu produktu. Gotową, jeszcze ciepłą kaszę wymieszaj z olejem kokosowym lub pastą tahini.
KROK 3: Do kaszy dodaj posiekane orzechy włoskie, daktyle, cynamon i kardamon.
KROK 4: Podpieczone jabłka napełnij po brzegi kaszą z bakaliami, a następnie znów ułóż na blaszce do pieczenia. Zapiekaj je do miękkości, mniej więcej 20-25 minut.
*Kontroluj, by jabłka za bardzo się nie spiekły, gdyż będą zbyt miękkie i mogą się rozpaść.
Smacznego!