Sposób przygotowania:
KROK 1: Piekarnik nagrzej do 160 stopni C, blaszkę wyłóż papierem do pieczenia.
KROK 2: W misce wymieszaj płatki owsiane, kaszę jaglaną, siemię lniane, orzechy nerkowca, posiekane orzechy pekan, obrane i lekko rozdrobnione pistacje oraz cynamon. W drugiej misce połącz syrop klonowy z pastą tahini i aromat waniliowy.
KROK 3: Mokre składniki wlej do suchych i wymieszaj. Na blaszkę wyłóż przygotowaną granolę i piecz przez ok. 20-30 min, co chwilę mieszając aby się nie przypaliła.
KROK 4: Do miski wlej jogurt, wsyp porcję granoli i udekoruj ulubionymi owocami.
Smacznego!
4 Comments Ukryj Komentarze
Czy paste thaini mozna zastapic czyms innym?
Możesz zastąpić ją dobrej jakości masłem orzechowym 🙂
Czemu akurat płatki owsiane błyskawiczne przecież mają mniej błonnika niż zwykłe, nie można zamienić na zwykłe?
Takie mieliśmy w kuchennej szafce, poza tym taki rodzaj płatków bardzo łatwo się rozkleja, przez co jest idealny do zapiekania. Możesz oczywiście użyć płatków owsianych zwykłych lub górskich 🙂