Sposób przygotowania:
KROK 1: Przygotuj naleśniki: Jaja, wodę, mleko, mąkę i 2 łyżeczki cukru energicznie połącz trzepaczką lub zmiksuj mikserem na gładką konsystencję. Odstaw na ok. 15 minut.
KROK 2: W miseczce rozgnieć twaróg z jogurtem i 2 łyżeczkami cukru. Mango obierz i pokrój w drobną kostkę.
KROK 3: Na patelni rozgrzej 1 łyżeczkę oleju i rozprowadź po całej patelni. Na patelnię wylewaj porcję ciasta i smaż z obu stron kilka minut. Usmażone naleśniki faszeruj przygotowanym serkiem i porcją mango, a następnie zawijaj w rulon.
Smacznego!
(Odwiedzony 27 480 razy, 1 wizyt dzisiaj)
6 Comments Ukryj Komentarze
ile mleka?
Potrzebujemy jednej szklanki 🙂
Jakie są proporcje składników? Rozumiem, że chodzi o mąkę jaglaną a ona bywa jednak bardziej wymagająca 😊.
Małgosiu, wszystko jest w przepisie 🙂 100g pszennej, 40g jaglanej 🙂
Czy jest szansa by użyć mniej mąki pszennej? Wolałabym bardziej zdrowy przepis 🙂 Czy może mi Pani podpowiedzieć jakich proporcji wtedy użyć? Pozdrawiam
Oczywiście, ale wraz ze zmniejszeniem ilości mąki pszennej naleśniki będą traciły „elastyczność” a co z a tym idzie będą podatne na pękanie i rozrywanie. Możesz spróbować odwrócić proporcję i dać 100 g jaglanej a 40 g pszennej lub kukurydzianej 🙂