Jaglane naleśniki z mango i twarożkiem

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Wart. odżywcza / 100g

401,5
Energia
23g
Białko
52,9g
Węgl.
11,3g
Tłuszcz
4g
Błonnik

Jaglane naleśniki z mango i twarożkiem

Cechy:
    Kuchnia:

      Czas na klasyczne naleśniki z białym serem, ale w lekko nowoczesnym wydaniu z kawałkami słodkiego mango. Na podwieczorek, na II śniadanie lub deser!

      • 25 minut
      • Porcje 4
      • Łatwy

      Sposób przygotowania:

      KROK 1: Przygotuj naleśniki: Jaja, wodę, mleko, mąkę i 2 łyżeczki cukru energicznie połącz trzepaczką lub zmiksuj mikserem na gładką konsystencję. Odstaw na ok. 15 minut.

      KROK 2: W miseczce rozgnieć twaróg z jogurtem i 2 łyżeczkami cukru. Mango obierz i pokrój w drobną kostkę.

      KROK 3: Na patelni rozgrzej 1 łyżeczkę oleju i rozprowadź po całej patelni. Na patelnię wylewaj porcję ciasta i smaż z obu stron kilka minut. Usmażone naleśniki faszeruj przygotowanym serkiem i porcją mango, a następnie zawijaj w rulon.

       

      Smacznego!

      (Odwiedzony 26 959 razy, 1 wizyt dzisiaj)
      poprzedni
      Prosta sałatka z krewetkami i awokado
      następny
      Mini pizze z warzywami

      6 Comments Ukryj Komentarze

      Jakie są proporcje składników? Rozumiem, że chodzi o mąkę jaglaną a ona bywa jednak bardziej wymagająca 😊.

      Czy jest szansa by użyć mniej mąki pszennej? Wolałabym bardziej zdrowy przepis 🙂 Czy może mi Pani podpowiedzieć jakich proporcji wtedy użyć? Pozdrawiam

      Oczywiście, ale wraz ze zmniejszeniem ilości mąki pszennej naleśniki będą traciły „elastyczność” a co z a tym idzie będą podatne na pękanie i rozrywanie. Możesz spróbować odwrócić proporcję i dać 100 g jaglanej a 40 g pszennej lub kukurydzianej 🙂

      Dodaj Komentarz