Jaglane naleśniki z mango i twarożkiem

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Wart. odżywcza / 100g

124.59
Energia
7.49g
Białko
15.58g
Węgl.
3.75g
Tłuszcz
1.21g
Błonnik

Jaglane naleśniki z mango i twarożkiem

Cechy:
    Kuchnia:

      Czas na klasyczne naleśniki z białym serem, ale w lekko nowoczesnym wydaniu z kawałkami słodkiego mango. Na podwieczorek, na II śniadanie lub deser!

      • 25 minut
      • Porcje 4
      • Łatwy

      Sposób przygotowania:

      KROK 1: Przygotuj naleśniki: Jaja, wodę, mleko, mąkę i 2 łyżeczki cukru energicznie połącz trzepaczką lub zmiksuj mikserem na gładką konsystencję. Odstaw na ok. 15 minut.

      KROK 2: W miseczce rozgnieć twaróg z jogurtem i 2 łyżeczkami cukru. Mango obierz i pokrój w drobną kostkę.

      KROK 3: Na patelni rozgrzej 1 łyżeczkę oleju i rozprowadź po całej patelni. Na patelnię wylewaj porcję ciasta i smaż z obu stron kilka minut. Usmażone naleśniki faszeruj przygotowanym serkiem i porcją mango, a następnie zawijaj w rulon.

       

      Smacznego!

      (Odwiedzony 18 750 razy, 1 wizyt dzisiaj)

      Ania Kowalczyk

      Pomysłodawca i twórca Naszej Kaszy. Więcej informacji znajdziesz w zakładce "o mnie" :)

      poprzedni
      Prosta sałatka z krewetkami i awokado
      następny
      Mini pizze z warzywami

      4 Comments Ukryj Komentarze

      Jakie są proporcje składników? Rozumiem, że chodzi o mąkę jaglaną a ona bywa jednak bardziej wymagająca 😊.

      Dodaj Komentarz