Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

1 szt Mango
200ml Jogurt naturalny 2% tł.
100ml Zimna woda
2 łyżeczki Miód pszczeli
50g Kasza jaglana, sucha

Wart. odżywcza / 100g

279
Energia
8g
Białko
57g
Węgl.
3g
Tłuszcze
3g
Błonnik
Jaglankowe mango lassi

Jaglankowe mango lassi

Nareszcie dotarły do nas upragnione upały! Będąc na świeżym powietrzu nie zapominajcie się nawadniać i schładzać. Oto nasza propozycja, która z pewnością nie tylko zapobiegnie przegrzaniu ale dzięki obecności kaszy, nasyci wasze żołądki ;)

  • Porcje 2
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1. Obierz mango, pokrój w kawałki dokładnie obierając z miąższu pestkę. Ugotuj kaszę jaglaną.

KROK 2. Wrzuć obrane mango do kielicha blendera, dodaj jogurt, miód, mocno schłodzoną wodę, ugotowaną kaszę. Blenduj do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeśli będzie zbyt gęste, dolej trochę wody.

 

(Odwiedzony 3 336 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Tarta ze szparagami, kaszą jaglaną i pieczarkami
następny
Quesadillas z mięsem mielonym i pęczakiem

Dodaj Komentarz