Sposób przygotowania:
KROK 1. Ugotuj do miękkości kaszę jaglaną. Mrożone wiśnie wrzuć do rondelka, dodaj odrobinę wody, gotuj do momentu rozmrożenia.
KROK 2. W kielichu blendera umieść kaszę, wiśnie, banana, mleko, miód. Blenduj do uzyskania kremowej, budyniowej masy.
KROK 3. Wlej budyń do misek, udekoruj świeżymi owocami, listkami mięty i płatkami jaglanymi.
Smacznego 😉
(Odwiedzony 2 688 razy, 1 wizyt dzisiaj)
4 Comments Ukryj Komentarze
Super przepis.Moje pytanie, to ile mleka należy dolać w czasie blendowania ?
Mleka używamy dopiero do blendowania. Użyliśmy do tego celu 0,5 litra mleka 🙂
Jedna szklanka kaszy ugotowanej?czy tez jedna szklanka suchej kaszy?
W przepisie mowa jest o kaszy suchej, przed ugotowaniem 🙂