Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

1 szklanka Kasza jaglana
500 ml Mleko spożywcze, 2% tł.
100g Wiśnie, mrożone
3 łyżki Miód pszczeli
1 łyżka Płatki jaglane
1 duży Banan
50 g Maliny
50 g Truskawki, świeże
50 g Borówki amerykańskie
kilka listków Mięta świeża

Wart. odżywcza / 100g

423
Energia
14g
Białko
83g
Węgl.
6g
Tłuszcze
5g
Błonnik
Jaglany budyń bananowo – wiśniowy ze świeżymi owocami

Jaglany budyń bananowo – wiśniowy ze świeżymi owocami

Kolejna, niezwykle letnia propozycja smakowa. Tym razem pokazujemy Wam, jak szybko stworzyć bardzo prosty, zdrowy pudding owocowy. Zamiast wiśni możecie użyć mrożonych truskawek, malin, czy nawet arbuza. Wszystko zależy od Waszych preferencji i inwencji twórczej. Bo lato to przecież najsmaczniejsza pora roku :)

  • 30 min
  • Porcje 3
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1. Ugotuj do miękkości kaszę jaglaną. Mrożone wiśnie wrzuć do rondelka, dodaj odrobinę wody, gotuj do momentu rozmrożenia.

KROK 2. W kielichu blendera umieść kaszę, wiśnie, banana, mleko, miód. Blenduj do uzyskania kremowej, budyniowej masy.

KROK 3. Wlej budyń do misek, udekoruj świeżymi owocami, listkami mięty i płatkami jaglanymi.

Smacznego 😉

(Odwiedzony 2 688 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Grillowana polenta z kaszy kukurydzianej z rozmarynem, suszonym pomidorem i fasolką szparagową
następny
Czekoladowe pralinki jaglane z pomarańczową nutą

4 Comments Ukryj Komentarze

Dodaj Komentarz