Sposób przygotowania:
KROK 1: W garnku rozgrzej olej rzepakowy, następnie dodaj posiekaną w piórka cebulę z porem i pieprz i podsmaż krótką chwilkę, stale mieszając.
KROK 2: Dodaj posiekany w plasterki czosnek, po chwili dodaj pomidory i 1/2 litra wrzątku. Dodaj przyprawy i utarty imbir i gotuj pod przykryciem przez 10 -15 minut na średnim ogniu.
KROK 3: W międzyczasie ugotuj uprzednio podprażoną kaszę jaglaną według przepisu producenta zamieszczonego na opakowaniu.
KROK 4: Ugotowaną kaszę dorzuć do garnka z z podduszonymi warzywami. Całość dobrze wymieszaj, a następnie zmiksuj. Dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi według uznania.
KROK 5: Przelej zupę do miseczek. Na koniec danie udekoruj awokado i polej mleczkiem kokosowym.
Smacznego!
4 Comments Ukryj Komentarze
szkoda że nie ma jednego przycisku do wydruku przepisu
Obecnie, bardzo intensywnie pracujemy nad możliwością sprawnego i łatwego drukowania. W związku z tym prosimy o jeszcze chwilę cierpliwości 🙂 Działamy!
Wszysko ok ale nie ten olej rzepakowy! I za dużo oleju zdecydowanie; to są puste kalorie i jest do tego naszprycowany glifosatem nie mowiąc o trans tluszczu.
Jeżli ktos ma insulinooporność (a wiele ma niewiedząc o tym!!!!) to bedzie miał niezly bal…
Nie ma wystarczających danych naukowych wskazujących na to, że rzepak jest niebezpieczny i szkodliwy. Tym samym wątpię w szkodliwość oleju rzepakowego, który w proponowanej potrawie znajduje się w ilości 2 łyżek stołowych. Jeśli zaś nie chce Pani go spożywać, olej ten można zastąpić dowolnym preferowanym przez Panią tłuszczem. Pozdrawiam serdecznie 🙂