Sposób przygotowania:
KROK 1. Ugotuj kaszę gryczaną wg opisu na opakowaniu. Rozmróź groszek.
KROK 2. Podsmaż cebulkę, czosnek, pieczarki do momentu zarumienienia i wyparowania wody, dodaj śmietanę i sery. Gotuj do momentu rozpuszczenia sera i zgęstnienia sosu.
KROK 3. Dodaj kaszę, groszek, podgotuj jeszcze 5 min. Możesz serwować. Posyp startym parmezanem i natką.
Smacznego 🙂
(Odwiedzony 6 475 razy, 1 wizyt dzisiaj)
6 Comments Ukryj Komentarze
Kasza gryczana palona czy biała?
Użyliśmy palonej ale może być też biała.
…to jest pyszne! Często wraca do tego przepisu 😉
Cudownie 🙂
Dzień dobry,
czy mogę zastąpić ser lazur? Pleśniowe u mnie nie przejdą niestety.
Pozdrawiam!
Dzień Dobry,
Możesz dodać parmezan lub każdy inny twardy ser starty na małym oczku, świetnie wzbogaci smak też szczypta jakiegoś sera wędzonego. Możesz też ewentualnie dodać serek topiony. Pozdrawiam!