Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

SPÓD
1 sztuka Jaja kurze surowe
100 g Mąka gryczana
3 łyżki Mleko kokosowe
3 łyżki Ksylitol
2 łyżki Kakao
1/2 łyżeczki Sól biała
KREM
1 szklanka Kasza jaglana
100g Mleczko kokosowe
2 szklanki Wiórki kokosowe
4 łyżki Miód pszczeli
POLEWA
1 tabliczka Czekolada gorzka
50 g Mleczko kokosowe

Wart. odżywcza / 100g

340
Energia
6,6 g
Białko
43 g
Węgl.
19 g
Tłuszcze
5,3 g
Błonnik
Kaszowe Bounty

Kaszowe Bounty

Odchudzona wersja prawdziwej klasyki wśród słodkości. Kaszowy Bounty to genialna propozycja dla fanów zdrowych deserów. Jest kokos, czekolada, miód - czego chcieć więcej :) Smacznego!

  • 60 min
  • Porcje 10
  • Średni

Sposób przygotowania:

KROK 1: Przygotuj spód: Wszystkie składniki na spód połącz, a następnie uformuj z nich kulę. Masę rozwałkuj między arkuszami papieru do pieczenia, a następnie wyłóż blachę (średnica 16 cm) ciastem i piecz w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 15 minut. 

KROK 2: Przygotuj kremKaszę podpraż na suchej patelni, a następnie gotuj mleczku kokosowym przez około 15 minut (w razie potrzeby dolej wody). Do ugotowanej kaszy dodaj miód, a następnie zblenduj i dodaj wiórki. 

KROK 3: Przygotuj polewę: Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, a następnie dodaj do niej mleczko i dokładnie wymieszaj. 

KROK 4: Na ostudzony spód wyłóż krem i pozostaw w lodówce do zastygnięcia. Pokrój w batoniki, polej polewą i ponownie schłodź. 

(Odwiedzony 4 412 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Komosowe smoothie WZMACNIAJĄCE
następny
Jaglane smoothie na ODPORNOŚĆ

Dodaj Komentarz