Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

0,5 szklanki Płatki jaglane
0,5 szklanki Suszone daktyle
0,5 szklanki Orzechy laskowe
1 łyżka Masło orzechowe
2 łyżki Kakao naturalne
1 łyżka Miód pszczeli

Wart. odżywcza / 100g

273
Energia
7 g
Białko
31 g
Węgl.
15 g
Tłuszcze
4 g
Błonnik
Kaszowe kulki Ferrero

Kaszowe kulki Ferrero

Są takie połączenia smaków, które po prostu gwarantują satysfakcję :) Kakao, orzechy laskowe i daktyle - to słodka przekąska idealna dla małych i tych trochę większych łasuchów. Smacznego!

  • 15
  • Porcje 4
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: Daktyle zalej wrzątkiem, a następnie odstaw do namoknięcia. Odsącz, dodaj masło orzechowe, kakao i zblenduj na gładki krem.

KROK 2: Orzechy podpraż na suchej patelni i posiekaj. To samo zrób z płatkami.

KROK 3: Krem połącz z płatkami i miodem.

KROK 4: Uformuj kulki, obtocz w orzechach i włóż do lodówki na kilka godzin.

Smacznego!

(Odwiedzony 4 097 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Zupa kukurydziana z komosą ryżową
następny
Zapiekanka jęczmienna z grzybami

Dodaj Komentarz