Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

50 g Mozzarella
3 łyżki Quinoa, komosa ryżowa, sucha 45 g
0,5 szklanki Kukurydza konserwowa 90 g
2 sztuki Ziemniaki
1 szklanka Pomidory krojone w puszce
0,5 sztuki Cebula
1 łyżka Sok z cytryny
1 łyżka Kolendra, świeża
1 szklanka Bulion warzywny
2 łyżki Olej rzepakowy
1 szczypta Papryka słodka, mielona
1 szczypta Papryka słodka wędzona
1 szczypta Ostra papryka, mielona
1 szczypta Pieprz czarny
1 szczypta Sól biała

Wart. odżywcza / 100g

349
Energia
12 g
Białko
48,5 g
Węgl.
14 g
Tłuszcze
7 g
Błonnik
Zupa kukurydziana z komosą ryżową

Zupa kukurydziana z komosą ryżową

Zupa kukurydziana to świetna propozycja na chłodne jesienne popołudnia. Jest aromatyczna i delikatna, a dzięki dodatkowi komosy również bardzo sycąca :) Smacznego!

  • 30 minut
  • Porcje 2
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: Cebulę i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Kukurydzę odcedź z zalewy. 

KROK 2: W garnku rozgrzej tłuszcz i podsmaż cebulę. Następnie dodaj ziemniaki, pomidory z puszki, kukurydzę oraz słodką, ostrą i wędzoną paprykę. Całość wymieszaj. 

KROK 3: Do garnka wlej bulion, dodaj komosę i gotuj około 15 minut do miękkości wszystkich składników. Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem, a następnie posyp startym serem i posiekaną kolendrą. 

Smacznego!  

Ten i wiele innych inspirujących przepisów z wykorzystaniem kaszy znajdziesz w naszym nowym systemie dietetycznym: Peater.net

(Odwiedzony 645 razy, 4 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Placki z kaszy jaglanej i nori
następny
Kaszowe kulki Ferrero

Dodaj Komentarz