Sposób przygotowania:
KROK 1. Ugotuj kaszę gryczaną. Upraż na suchej patelni sezam a następnie płatki migdałów.
KROK 2. Poszatkuj drobno czerwoną kapustę, młodą białą kapustę, marchewkę, paprykę żółtą i czerwoną, pora. Posiekaj kolendrę i natkę.
KROK 3. W oddzielnej misce wymieszaj wszystkie posiekane i pokrojone składniki z kaszą, uprażonym sezamem i migdałami.
KROK 4. W małej miseczce wymieszaj przeciśnięty przez praskę czosnek, imbir, odrobinę papryki ostrej, sok z limonki, miód, sos sojowy. Na samym końcu wtłocz cienkim strumieniem olej. Polej sałatkę, serwuj.
2 Comments Ukryj Komentarze
W przepisie nie jest podana ilość kolendry i natki.
Anno, kolendra i natka w tym przepisie są jedynie dekoracją. Dopisane są już do listy składników, ale użyj preferowanej przez siebie ilości lub je pomiń 🙂