Komosowa miska śniadaniowa

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Wart. odżywcza / 100g

110
Energia
4,7g
Białko
19,2g
Węgl.
2g
Tłuszcze
2g
Błonnik

Komosowa miska śniadaniowa

Szybkie, proste , bardzo zdrowe danie śniadaniowe. Możecie pokombinować tu z doborem mleka i zamiast krowiego dodać np. migdałowe, sojowe lub ryżowe. Super też smakuje mleko krowie z domieszką kokosowego Podobnie jest z owocami - pasują tu tak naprawdę wszystkie owoce, również suszone, więc waszym ograniczeniem jest tylko wasza wyobraźnia. Smacznego :)

  • 30min
  • Porcje 1
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1. Ugotuj komosę ryżową.

KROK 2. Pokrój w cienkie plasterki banana, truskawki, mango. Borówki możesz dodać w całości lub przekroić na pół.

KROK 3. Ugotowaną komosę umieść w misce, zalej ją podgrzanym lub zimnym mlekiem, ułóż owoce i ciesz się smakiem.

 

Jeśli będzie brakowało Ci słodkości w tym daniu, możesz polać je miodem lub syropem klonowy lub syropem z agawy 😉

 

 

(Odwiedzony 719 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Tomasz Antoniszyn

Z zamiłowania kucharz i fotograf kulinarny. Jestem wręcz kulinarnym freakiem, który łączy ze sobą nietypowe i nieoczywiste smaki. Więcej w zakładce "o nas".

poprzedni
Kolorowa sałatka warzywna z kaszą gryczaną
następny
Klopsiki z dorsza i kaszy kukurydzianej z dipem pietruszkowo-limonkowym

Dodaj Komentarz