Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

50g Kasza jaglana, sucha
1 sztuka Ogórek gruntowy
1 sztuka Pomidor
1/2 sztuki Papryka czerwona
1/2 sztuki Papryka żółta
1/2 sztuki Cebula czerwona
10 sztuk Oliwki czarne
50g Ser Feta
1 łyżeczka Zioła prowansalskie
Bazyliowe pesto:
20 listków Bazylia, świeże liście
30g Orzechy nerkowca
5 łyżek stołowych Oliwa z oliwek
3 łyżki Parmezan, tarty

Wart. odżywcza / 100g

184
Energia
5,4g
Białko
10g
Węgl.
14,2g
Tłuszcze
1,5g
Błonnik
Sałatka grecka z kaszą jaglaną

Sałatka grecka z kaszą jaglaną

Zapewne każdy z was jadł sałatkę grecką. Próbowaliście może przyrządzić ją z kaszą jaglaną? Nie? To jest ten moment. Jeśli wymieszasz kaszę z pesto lub świeżymi ziołami, ta wypełni smakiem i aromatem całą sałatkę. Smacznego!

  • 25 minut
  • Porcje 2
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1. Ugotuj kaszę jaglaną, wymieszaj z bazyliowym pesto.

KROK 2. Pokrój ogórka, pomidora, kolorową paprykę w sporą kostkę (2 cm x 2 cm), cebulę czerwoną w cienkie piórka, oliwki możesz dodać w całości lub przekrój wzdłuż na połowę. Fetę pokrój tak jak lubisz. My pokroiliśmy w duże kawałki tak, by stopniowo sobie odłamywać i kruszyć ser w ilościach takich, jakich lubimy.

KROK 3. Wymieszaj wszystkie warzywa z kaszą, ser ułóż na rancie talerza lub jeśli pokroiłeś  go w kostkę, posyp nim sałatkę. Możesz całość posypać ziołami prowansalskimi.

(Odwiedzony 1 005 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Tomasz Antoniszyn

Z zamiłowania kucharz i fotograf kulinarny. Jestem wręcz kulinarnym freakiem, który łączy ze sobą nietypowe i nieoczywiste smaki. Więcej w zakładce "o nas".

poprzedni
Rosół z kuleczkami z indyka i kaszy jęczmiennej
następny
Kolorowa sałatka warzywna z kaszą gryczaną

Dodaj Komentarz