Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

50g Quinoa, komosa ryżowa, sucha
350g Mleczko kokosowe
1 sztuka Banan
2 łyżki Wiórki kokosowe
3 łyżeczki Masło migdałowe
0,5 łyżeczki Aromat waniliowy
5 sztuk Suszone daktyle
1 łyżka Kakao 16%, proszek

Wart. odżywcza / 100g

199
Energia
4,1g
Białko
17g
Węgl.
13,4g
Tłuszcze
1,8g
Błonnik
Komosowy koktajl a’la Rafaello

Komosowy koktajl a’la Rafaello

Uwielbiamy łączyć porcję zdrowia z nutą słodyczy. A ten koktajl to prawdziwa kopalnia witamin i składników mineralnych. Uwierzcie, że obok tego deseru nie będzie mogli przejść obojętnie ;)

  • 25 minut
  • Porcje 4
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: Banana obierz, włóż do plastikowego pojemnika i wstaw do zamrażalnika na minimum 1 godzinę. Komosę przepłucz na sitku pod bieżącą wodę, a następnie ugotuj zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu. Daktyle namocz we wrzątku.

KROK 2: Ostudzoną i odcedzoną komosę przesyp do misy blendera. Dodaj mleczko kokosowe, aromat waniliowy, banana, wiórki kokosowe, masło migdałowe i osuszone daktyle. Miksuj, aż uzyskasz pożądaną konsystencję. W razie potrzeby, możesz dodać trochę wody.

KROK 3: Koktajl rozlej do szklanek i posyp kakao.

Smacznego!

(Odwiedzony 3 476 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Ania Kowalczyk

Pomysłodawca i twórca Naszej Kaszy. Więcej informacji znajdziesz w zakładce "o mnie" :)

poprzedni
Lekka zupa kurkowa z pęczakiem
następny
Spring rolls z komosą ryżową i dodatkami z sosem orzechowym

Dodaj Komentarz