Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

50g Quinoa, komosa ryżowa, sucha
2 średnie sztuki Banan
1 łyżka Kakao 16%, proszek
1 łyżka Masło z prażonych orzechów laskowych
5 sztuk Daktyle świeże
1,5 szklanki Mleko spożywcze, 2% tł.

Wart. odżywcza / 100g

112
Energia
3,7g
Białko
18,9g
Węgl.
2,8g
Tłuszcze
1,5g
Błonnik
Komosowy shake pełen orzechów laskowych

Komosowy shake pełen orzechów laskowych

Jedno jest pewne - uwielbiamy orzechowe desery. Ponieważ, pomimo tego, niektórzy z nas nie potrafią zrezygnować z przetworzonych deserów dostępnych na sklepowych półkach, postanowiliśmy stanąć na wysokości zadania i zaproponować Wam zdrową alternatywę. Chyba się udało !! :) Zasmakujcie w orzechowej rozkoszy bez sztucznych barwników i konserwantów!

  • 35 minut
  • Porcje 4
  • Średni

Sposób przygotowania:

KROK 1: Banany obierz, włóż do plastikowego pojemnika i wstaw do zamrażalnika na minimum 1 godzinę. Daktyle zalej wrzątkiem i odstaw na 15 minut.

KROK 2: Uprzednio przepłukaną pod bieżącą wodą quinoę zalej dwukrotnie większą ilości wody i gotuj na małym ogniu przez około 20-25 minut. Ostudź.

KROK 3: Do misy blendera przełóż wszystkie składniki i zmiksuj do uzyskania odpowiedniej, kremowej konsystencji. W razie potrzeby, możesz dodać trochę wody.

KROK 4: Przelej koktajl do wysokich szklanek. Wierzch udekoruj przesianym kakao lub posiekanymi orzechami laskowymi.

Smacznego!

(Odwiedzony 848 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Ania Kowalczyk

Pomysłodawca i twórca Naszej Kaszy. Więcej informacji znajdziesz w zakładce "o mnie" :)

poprzedni
Jaglane naleśniki z bazyliowo-miętowym serkiem tofu
następny
Zielony krem z bobu i groszku cukrowego z jagłą i szałwią

Dodaj Komentarz