Sposób przygotowania:
KROK 1: Piekarnik nagrzej do 160 stopni C. Blachę wyłóż starannie papierem do pieczenia.
KROK 2: Do miski wsyp komosę ryżową, rozdrobnione orzechy pekan, płatki owsiane, nasiona chia, ksylitol i sól, a następnie wymieszaj.
KROK 3: W rondelku rozpuść olej kokosowy z dodatkiem syropu klonowego. Mieszaj do całkowitego połączenia się składników.
KROK 4: Do suchych składników wlej rozpuszczony olej kokosowy z syropem klonowym i wymieszaj. Gotową masę dokładnie rozsmaruj na blaszce pod same krawędzie. Piecz w piekarniku przez 15 minut, a następnie obróć blaszkę z masą i piecz kolejne 5-10 minut, do momentu uzyskania brązowego koloru.
KROK 5: Upieczoną masę wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Następnie pokrój ją nożem na kształt krakersów lub połam.
Smacznego!
6 Comments Ukryj Komentarze
Komosa nie ugotowana??
Tak, używamy komosy ryżowej.
komosa ma być nie ugotowana??
Dokładnie. Do wykonania tego przepisu potrzebujemy komosy ryżowej nieugotowanej 🙂
Bardzo twarde te krakersy, w smaku ok, ale przyjemność jedzenia względna przez te ziarna
Proszę spróbować wykorzystać w tym przepisie ugotowaną komosę 🙂