Sposób przygotowania:
KROK 1: Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni i podsmażaj na niej drobno posiekaną cebulę przez około 1-2 minuty, dopóki nie będzie miękka.
KROK 2: Dodaj na patelnię pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka i smaż ją przez około 7-10 minut do momentu, aż cebula się zarumieni, a kurczak będzie usmażony.
KROK 3: Zetrzyj na tarce imbir, wymieszaj go z 1-2 łyżeczkami pasty Harrisa, a następnie dodaj przygotowany sos do składników na patelni, pozostaw na około 1 minutę.
KROK 4: Dodaj przekrojone na połówki suszone morele, opłukaną ciecierzycę z puszki i kaszę kuskus. Wymieszaj wszystko, a następnie zalej bulionem z kurczaka.
KROK 5: Przykryj patelnię szczelnie pokrywką lub folią aluminiową i pozostaw na około 5 minut dopóki kuskus nasiąknie płynem i stanie się miękki.
KROK 6: Puszysty kuskus wymieszaj widelcem i posyp posiekaną świeżą kolendrą, pozostawiając danie na patelni. Serwuj z pastą Harrisa.
Smacznego!