Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Wart. odżywcza / 100g

147
Energia
8,9g
Białko
25,3g
Węgl.
2,3g
Tłuszcze
1,2g
Błonnik
Kurczak z kaszą kuskus prosto z patelni

Kurczak z kaszą kuskus prosto z patelni

Cechy:

    Masz niezapowiedzianych, głodnych gości i nie wiesz co im podać do zjedzenia? Przygotowanie tego dania i zmywanie po nim nie zajmie Ci wiele czasu, a na pewno posmakuje Twoim najbliższym!
    Smacznego!

    • 15 minut
    • Porcje 4
    • Łatwy

    Sposób przygotowania:

    KROK 1: Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni i podsmażaj na niej drobno posiekaną cebulę przez około 1-2 minuty, dopóki nie będzie miękka.

    KROK 2: Dodaj na patelnię pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka i smaż ją przez około 7-10 minut do momentu, aż cebula się zarumieni, a kurczak będzie usmażony.

    KROK 3: Zetrzyj na tarce imbir, wymieszaj go z 1-2 łyżeczkami pasty Harrisa, a następnie dodaj przygotowany sos do składników na patelni, pozostaw na około 1 minutę.

    KROK 4: Dodaj przekrojone na połówki suszone morele, opłukaną ciecierzycę z puszki i kaszę kuskus. Wymieszaj wszystko, a następnie zalej bulionem z kurczaka.

    KROK 5: Przykryj patelnię szczelnie pokrywką lub folią aluminiową i pozostaw na około 5 minut dopóki kuskus nasiąknie płynem i stanie się miękki.

    KROK 6: Puszysty kuskus wymieszaj widelcem i posyp posiekaną świeżą kolendrą, pozostawiając danie na patelni. Serwuj z pastą Harrisa.

    Smacznego!

    (Odwiedzony 1 224 razy, 1 wizyt dzisiaj)

    Tomasz Antoniszyn

    Z zamiłowania kucharz i fotograf kulinarny. Jestem wręcz kulinarnym freakiem, który łączy ze sobą nietypowe i nieoczywiste smaki. Więcej w zakładce "o nas".

    poprzedni
    Sałatka z surowego kalafiora z kaszą jaglaną i dodatkami
    następny
    Antynowotworowe smoothie z niepaloną gryką

    Dodaj Komentarz