Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

1 szklanka Kasza gryczana palona
1 szklanka Mleko migdałowe
2 łyżki Nasiona chia
1 łyżka Syrop klonowy
1 łyżeczka Cynamon mielony płaska
1/2 sztuki Laska wanilii
1 sztuka Banan
25g Maliny
25g Borówki amerykańskie

Wart. odżywcza / 100g

160
Energia
5,2g
Białko
30,2g
Węgl.
2,6g
Tłuszcze
4g
Błonnik
Surowa gryczanka migdałowa z dodatkami

Surowa gryczanka migdałowa z dodatkami

Czy można jeść surową kaszę gryczaną? Nie raz słyszymy to pytanie. Otóż tak, tylko wcześniej koniecznie zostawcie ją do namoczenia na całą noc. Dziś prezentujemy, jak bez żadnej obróbki termicznej stworzyć idealne danie śniadaniowe. Idealne dla młodych i zabieganych! :)

  • 10 minut + czas moczenia
  • Porcje 4
  • Średni

Sposób przygotowania:

KROK 1: Do miski wsyp 1 szklankę kaszy i zalej 2 szklankami zimnej wody. Odstaw do moczenia na całą noc. do lodówki. Po tym czasie przenieś kasze na sitko i wypłucz pod bieżącą wodą.

KROK 2: Nazajutrz, do misy blendera kielichowego włóż namoczoną i odsączoną kaszę, mleko migdałowe, nasiona chia, syrop klonowy, zmielony cynamon, ziarenka wanilii i banana. Całość zmiksuj na gładką masę.

KROK 3: Powstałą masę przełóż do słoika. Na górze połóż maliny i borówki amerykańskie. Przyozdób listkiem mięty.

Smacznego!

(Odwiedzony 1 280 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Ania Kowalczyk

Pomysłodawca i twórca Naszej Kaszy. Więcej informacji znajdziesz w zakładce "o mnie" :)

poprzedni
Sałatka z kaszy gryczanej z pieczonym łososiem, serem feta i suszonymi pomidorami

Dodaj Komentarz