Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

90g Kasza kuskus
230ml Mleko migdałowe 1 szklanka
240g Banan 2 średnie sztuki
6g Sok z cytryny 2 łyżeczki
45g Truskawki 1/3 szklanki

Wart. odżywcza / 100g

310
Energia
9g
Białko
67g
Węgl.
3g
Tłuszcze
2g
Błonnik
Kuskus z bananem i cynamonem

Kuskus z bananem i cynamonem

Kuchnia:

    Danie to udowadnia, że na przygotowanie pożywnego śniadania nie potrzebujemy więcej niż kilkunastu minut. Smaczny, pachnący bananem kuskus idealnie komponuje się z cynamonem. Do tego dania świetnie pasuje domowa konfitura z czarnych porzeczek lub z moreli. Smacznego!

    • 15 minut
    • Porcje 2
    • Łatwy

    Sposób przygotowania:

    KROK 1: Mleko zagotuj w małym rondelku. Kaszę kuskus wsyp do miseczki, a następnie zalej ciepłym mlekiem około 0,5 cm ponad powierzchnię i odczekaj, aż kasza wchłonie całe mleko i nieco napęcznieje.

    KROK 2: Banany obierz, rozgnieć widelcem, skrop sokiem z cytryny i dodaj do kaszy, dokładnie wymieszaj.

    KROK 3: Gotowy kuskus przełóż do dwóch miseczek, na wierzch wyłóż pokrojone w plasterki banany i truskawki. Na koniec całość osyp delikatnie cynamonem.

    Smacznego!

    (Odwiedzony 17 559 razy, 3 wizyt dzisiaj)
    poprzedni
    Sałatka z awokado, pomidorem, pęczakiem i ciecierzycą
    następny
    Gryczane ciasteczka z gorzką czekoladą i porzeczkami

    Dodaj Komentarz