Sposób przygotowania:
KROK 1. Pokrój w dużą kostkę cebulę, paprykę, cukinię, bakłażan, pomidora. Marchewkę i czosnek w cienkie plasterki.
KROK 2. Ugotuj soczewicę i kaszę tak, by była al dente. Odlej 8 minut przed ustalonym przez producenta czasem gotowania.
KROK 3. Wrzuć na rozgrzany olej najpierw cebulę i czosnek, a po kilku chwilach resztę warzyw. Smaż 5 min, dodaj przyprawy i pomidory z puszki. Dodaj soczewicę i kaszę, gotuj do momentu, aż będą miękkie.
(Odwiedzony 10 115 razy, 1 wizyt dzisiaj)
2 Comments Ukryj Komentarze
A nie mozna podac w sztukach? Jutro wyprobuje, ale przepis wyglada ciekawie
Bardzo prosze 🙂 1/2 cebuli, 2 ząbki czosnku, po pół papryki każdego koloru, 1/3 marchewki, Cukinia i bakłażan po niewielkim kawałku 1/3 może 1/4 sztuki. Wszystkie informacje są bardzo orientacyjne i zależą od wielkości warzyw.