Sposób przygotowania:
KROK 1. Ugotuj kaszę jaglaną. Ugotuj makaron conchiglioni (muszle), tak by był al dente. Mrożony groszek rozmroź, możesz wrzucić go na chwilę do wrzątku.
KROK 2. Ugotowaną kaszę wymieszaj z ricottą, dodaj groszek, posiekaną miętę i szałwię, posól, dodaj pieprz. Włącz piekarnik, ustaw 160*C, pieczenie z góry i dołu.
KROK 3. Tak przygotowanym farszem nadziewaj muszle, do momentu jego całkowitego zużycia. Każdą z muszli posyp parmezanem.
KROK 4. Piecz 15 min. Serwuj z bazyliowym pesto lub sosem pomidorowym. Smacznego 🙂
2 Comments Ukryj Komentarze
Jakie są proporcje jeśli można wiedzieć.
Po lewej stronie przepisu wyświetlają się wszystkie składniki, a także dokładne ich ilości użyte do wykonania potrawy 🙂 Pozdrawiam i życzę powodzenia!