Sposób przygotowania:
KROK 1: Cebulę drobno posiekaj, marchew obierz i pokrój w talarki. Orzechy i nasiona lekko podpraż na suchej patelni.
KROK 2: W garnku rozgrzej olej rzepakowy, dodaj cebulę i podsmażaj ok. 3-5 minut. Następnie dorzuć marchew, dodaj mleko kokosowe i 3 szklanki wody i zagotuj.
KROK 3: Do garnka dodaj curry i kaszę jaglaną. Zmniejsz ogień i całość gotuj do miękkości kaszy, ok. 25 minut. Następnie zmiksuj wszystko blenderem do uzyskania kremowej konsystencji.
KROK 4: Zupę rozkładaj na talerze i posyp prażonymi nasionami.
Smacznego!
1 porcja to ok. 180g
6 Comments Ukryj Komentarze
a ile kaszy jaglanej?
Potrzebujemy ok. 80g kaszy 🙂
Ale ile tej kaszy? Bo nie jest napisane 🙂
Wkradł się błąd, ale już powinno być dobrze. Potrzebujemy ok. 80g kaszy 🙂
Pycha ? dodałam trochę więcej przyprawy, ale sam pomysł jest świetny!
Super! Przyprawy jednak bardzo indywidualizują każde danie 🙂