Sposób przygotowania:
KROK 1: Na rozgrzanej w garnku oliwie i maśle zeszklij posiekaną w drobną kostkę cebulę oraz czosnek. Dodaj mięso mielone, dopraw solą, pieprzem oraz oregano i smaż przez ok. 2 minuty. Na koniec wsyp kaszę i podsmaż.
KROK 2: Do tak przygotowanych składników wlej wino i chwilę podgotuj. Kolejno wlej bulion, dodaj ostrej i wędzonej papryki i gotuj pod przykryciem przez ok. 10 minut.
KROK 3: Po tym czasie dodaj pomidory z puszki, odcedzoną z zalewy kukurydzę i fasolę, wymieszaj i ponownie zagotuj. Gotuj bez przykrycia przez ok. 15 minut, aż kasza stanie się miękka, napęcznieje i powstanie gęsty sos.
KROK 4: Gotowe danie przełóż na talerz, udekoruj pokrojonym awokado i suszonymi pomidorami oraz tartym parmezanem.
Smacznego!