Sposób przygotowania:
KROK 1: Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Mango pokrój w cząstki.
KROK 2: W dużej misce wymieszaj mąki, cukier i proszek do pieczenia. Następnie dodaj jajko, mleko i oliwę. Całość połącz do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodaj kawałki mango, żurawinę i wymieszaj.
KROK 3: Do papilotek nakładaj równomierne porcje ciasta, piecz przez 25 minut do zarumienienia.
Smacznego!
1 muffinka to ok. 90g.
(Odwiedzony 7 059 razy, 1 wizyt dzisiaj)
4 Comments Ukryj Komentarze
Można podać w przepisie ilość w gramach a nie w szklankach? Byłabym wdzięczna.
W przepisie są podane również alternatywne gramatury używanych produktów. Wyświetlą się po najechaniu kursorem myszki na znaczek „i” w polu danego składnika.Mam nadzieję, że teraz będzie już łatwiej. Pozdrawiam 🙂
Czy mąke jaglana mozna zastapic owsiana?
Jasne, a przygotowujesz ją sama, czy kupujesz gotową? 🙂