Sposób przygotowania:
KROK 1: Kaszę ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z informacją zamieszczoną na opakowaniu produktu.
KROK 2: Do ostudzonej kaszy wbij jajko, dodaj mleko, mąkę oraz olej i zblenduj na gładką masę.
KROK 3: Patelnię posmaruj odrobiną tłuszczu za pomocą pędzelka. Na rozgrzaną patelnię wlewaj niewielkie porcje ciasta i smaż z obu stron na złoty kolor.
KROK 4: Wymieszaj serek z rozmrożonymi owocami i miodem.
KROK 5: Na usmażone naleśniki nałóż farsz i zwiń.
Smacznego!
Ten i wiele innych inspirujących przepisów z wykorzystaniem kaszy znajdziesz w naszym nowym systemie dietetycznym: Peater.net
2 Comments Ukryj Komentarze
Jaką mąką można zastąpić kukurydzianą?
Nie mogę jeść kukurydzy, ryżu i ziemniaków 😕
Pani Anno, mąkę kukurydzianą może Pani zastąpić zwykłą pszenną 🙂