Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

2 sztuki Jaja kurze surowe
1 łyżka Kasza jęczmienna, perłowa, sucha
1 łyżka Szczypiorek, siekany
1 łyżka Jogurt naturalny 2% tł.
Przyprawy:
2 szczypty Majeranek
2 szczypty Pieprz czarny, grubomielony
2 szczypty Kurkuma
2 szczypty Sól morska
Do przyozdobienia:
1 łyżeczka Kiełki fasoli mung

Wart. odżywcza / 100g

204
Energia
8g
Białko
7g
Węgl.
5g
Tłuszcz
1g
Błonnik
Pasta jajeczna w wersji zdrowej, dozwolonej i polecanej

Pasta jajeczna w wersji zdrowej, dozwolonej i polecanej

Nareszcie pasta jajeczna nie będzie jedynie wspomnieniem osób będących na diecie, a dodatkowo z kromką razowego pieczywa lub pełnoziarnistą pitą dostarczy nam sporej dawki błonnika :)

  • 20 minut
  • Porcje 2
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: Zagotuj wodę na wrzątek, następnie ugotuj jajka na twardo i kaszę na sypko, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

KROK 2: W tym czasie opłucz szczypiorek i kiełki. Szczypiorek posiekaj, a kiełki odłóż do dekoracji.

KROK 3: Ugotowane jajka obierz ze skorupki. Aby wykonać to z łatwością, zanurz je na chwilę w lodowatej wodzie.

KROK 4: W średniej wielkości misce połącz wszystkie składniki: ugotowane i rozgniecione widelcem jajka, kaszę, jogurt, szczypiorek, a także przyprawy. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

KROK 5: Podawaj przyozdobione kiełkami fasoli mung na razowym pieczywie.

Smacznego!

(Odwiedzony 6 521 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Orkiszowo-gryczane paluchy z czarnuszką i kuminem
następny
Bananowy chlebek z komosą ryżową i pistacjami

Dodaj Komentarz