Pasta kanapkowa z kaszą jaglaną i makrelą

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

90g Kasza jaglana, sucha 1/2 szklanki
100g Makrela, wędzona
240g Pomidory w puszce 1 puszka
1,5g Sól himalajska, różowa 3 szczypty
2g Pieprz czarny 2 szczypty
32g Ketchup 2 łyżki stołowe
24g Natka pietruszki, siekana 2 łyżki stołowe

Wart. odżywcza / 100g

158
Energia
9g
Białko
21g
Węgl.
5g
Tłuszcze
1,5g
Błonnik

Pasta kanapkowa z kaszą jaglaną i makrelą

Cechy:
    Kuchnia:

      Idealna pasta dla osób, których znudziły już banalne wersje kanapek i szukają czegoś ciekawego. Pasta jest bardzo niebanalna w smaku. Nuta przecieru pomidorowego wspaniale miesza się z wędzoną rybą przynosząc na myśl szprotki. Dodatek kaszy zwiększa walory zdrowotne oraz sprawia, że pasta nasyca na długo. Smacznego Wam :)

      • 25 minut
      • Porcje 4
      • Łatwy

      Sposób przygotowania:

      KROK 1: Kaszę jaglaną przepłucz na durszlaku zimną wodą. W garnku zagotuj wodę z odrobiną soli i dodaj kaszę, a następnie gotuj ją na małym ogniu, aż całkowicie wchłonie wodę.

      KROK 2: Ugotowaną kaszę lekko przestudź, dodaj do niej rozdrobnione mięso z makreli wraz z sosem pomidorowym i kawałkami pomiorów z puszki, dodaj również ketchup i całość dokładnie zblenduj.

      KROK 3: Pastę dopraw do smaku ziołami prowansalskimi, pieprzem oraz solą i schłódź w lodówce.

      Smacznego!

      (Odwiedzony 1 930 razy, 1 wizyt dzisiaj)
      poprzedni
      Bezglutenowy chleb jaglany
      następny
      Bananowy krem jaglany

      Dodaj Komentarz