Sposób przygotowania:
KROK 1: Piekarnik nagrzej do 180 stopni.
KROK 2: Bataty i marchew obierz i pokrój na kawałki. Umieść na blaszce, skrop odrobiną oliwy z oliwek, posyp solą, pieprzem i ziołami i wrzucić do piekarnika na 40 minut.
KROK 3: Cebulę, paprykę i cukinię posiekaj na małe kawałki i umieścić razem z czosnkiem na drugiej blaszce. Ponownie skrop oliwą, dodaj przyprawy i piecz przez 25 minut.
KROK 4: Kuskus przełóż do miski, zalej 1,5 szklanką wrzątku i pozostaw pod przykryciem na ok. 4-5 minut. Następnie rozmieszaj z koncentratem i ziołami. Gdy warzywa będą już upieczone, połącz je z kuskusem a upieczony czosnek przeciśnij przez praskę, całość wymieszaj.
KROK 5: Danie przełóż na talerz, dodaj suszone pomidorki i pomidorki koktajlowe.
Smacznego!
2 Comments Ukryj Komentarze
A co robimy z czosnkiem?
Czosnek pieczemy na drugiej blaszce, a potem przeciskamy przez praskę! 🙂