Sposób przygotowania:
KROK 1: Kaszę ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z informacją zamieszczoną na opakowaniu produktu.
KROK 2: Tofu odsącz z zalewy i pokrój w kostkę.
KROK 3: Nori posiekaj i namocz.
KROK 4: Czosnek obierz i posiekaj.
KROK 5: Do ostudzonej kaszy dodaj tofu, czosnek, nori, sok z cytryny, sos sojowy oraz przyprawy. Wszystko wymieszaj, dodaj mąkę ziemniaczaną i uformuj kotlety.
KROK 6: Na rozgrzanej patelni z tłuszczem smaż kotlety przez kilka minut z obu stron.
Porady Tomka:
Żeby zniwelować gorzkawy posmak kaszy jaglanej, warto przed ugotowaniem podprażyć ją na suchej patelni, aż do momentu wydzielenia się przyjemnego zapachu, a następnie wypłukać kaszę w zimnej wodzie. Można też zamiast tego wypłukać ją w gorącej, a następnie zimnej wodzie.
Smacznego!
Ten i wiele innych inspirujących przepisów z wykorzystaniem kaszy znajdziesz w naszym nowym systemie dietetycznym: Peater.net