Sposób przygotowania:
KROK 1: Komosę gotuj w osolonej wodzie przez około 15 minut.
KROK 2: Jarmuż opłucz, usuń grube łodygi, a liście porwij. Marchewkę obierz, a następnie wraz z cukinią umyj i pokrój w kostkę.
KROK 3: Orzechy posiekaj i podpraż na suchej patelni.
KROK 4: Cebulę oraz czosnek obierz i posiekaj, a następnie zeszklij na rozgrzanej patelni z tłuszczem. Dodaj marchewkę oraz przyprawy i smaż przez chwilę. Wrzuć cukinię i wymieszaj. Wlej odrobinę wody i duś przez 5-10 minut. Kiedy warzywa będą miękkie dodaj komosę oraz jarmuż i duś jeszcze przez chwilę.
KROK 5: Gotowe danie przełóż na talerz, skrop sokiem z cytryny i posyp orzechami oraz posiekanym koperkiem.
Smacznego!
Ten i wiele innych inspirujących przepisów z wykorzystaniem kaszy znajdziesz w naszym nowym systemie dietetycznym: Peater.net