Sposób przygotowania:
KROK 1: Kaszę jęczmienną ugotuj według przepisu na opakowaniu, następnie odstaw do ostygnięcia.
KROK 2: Mrożone krewetki włóż do miski, zalej letnią wodą i zostaw do rozmrożenia. Następnie natnij lekko nożem wzdłuż tułowia i usuń czarne jelito. Opłucz i dokładnie je osusz. Na patelni, na 2 łyżki masła podsmaż czosnek, włóż krewetki i smaż ok. minutę. Następnie zalej winem i poczekaj aż odparuje. Zmniejsz ogień do średniego, krewetki przełóż na drugą stronę i smaż koleją minutę. Dorzuć posiekaną pietruszkę i resztę masła i odstaw z ognia.
KROK 3: Przygotuj dressing: oliwę wymieszaj z sokiem pomarańczowym i sokiem z cytryny. Dopraw solą i pieprzem według uznania.
KROK 4: Awokado i pomidorki pokrój według uznania i dodaj do wystudzonej kaszy. Dołącz podsmażone krewetki, posiekaną pietruszkę i wszystko zalej dressingiem.
Smacznego!
2 Comments Ukryj Komentarze
Jakie pomidorki ? Nie ma ich w składnikach …
Chodzi oczywiście o koktajlowe 🙂