Sposób przygotowania:
KROK 1: Piekarnik nagrzej do 200 stopni C, blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Bakłażana pokrój na centymetrowe plastry. W miseczce wymieszaj oliwę z dodatkiem soli, pieprzu, oregano i przeciśniętego przez praskę czosnku. Gotową mieszanką natrzyj bakłażana. Plastry ułóż na blaszce i piecz przez ok. 6-7 minut.
KROK 2: Komosę ryżową ugotuj zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu. Następnie odcedzoną komosę wymieszaj z pokrojonymi w paski suszonymi pomidorami. Masę nakładaj łyżką na upieczonego bakłażana, a na wierzch kładź cienkie plastry koziego sera.
KROK 3: Tak przygotowaną potrawę zapiekaj jeszcze przez ok. 3 minuty, do momentu, aż ser zmięknie i zarumieni się na końcach.
KROK 4: Fasolkę umyj, odetnij końcówki i gotuj w osolonym wrzątku przez 6 minut. Ugotowaną fasolkę odcedź, a następnie zahartuj w lodowatej wodzie – zatrzyma to proces dalszego gotowania.
KROK 5: Na talerz wyłóż krążki bakłażanowe i podawaj je udekorowane fasolką szparagową.
Smacznego!