Sposób przygotowania:
KROK 1: Kaszę ugotuj wg instrukcji producenta znajdującej się na opakowaniu.
KROK 2: W tym czasie pokrój wszystkie składniki na półplasterki. Na patelni rozgrzaej olej i podsmaż krótko posiekany czosnek oraz cebulę (uważaj, by ich nie przypalić).
KROK 3: Po zaromatyzowaniu oleju wrzuć wszystkie pozostałe składniki poza bakłażanem, podsmaż je minutę i zalej kilkoma łyżkami wody. Po 3-4 minutach dodaj bakłażana. Całość od czasu do czau podlej wodą do zmięknięcia warzyw.
KROK 4: Dopraw do smaku słodką papryką, oregano i bazylią, szczyptą soli i pieprzu. Dodaj przecier pomidorowy i gotuj kilka minut do zgęstnienia sosu. Do tak przygotowanych warzyw dodaj uprzednio ugotowana kaszę jaglaną. Dobrze wymieszaj.
Smacznego!
(Odwiedzony 2 502 razy, 1 wizyt dzisiaj)