Sposób przygotowania:
KROK 1: Kaszę jaglaną ugotuj zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu.
KROK 2: W tym czasie przygotuj marynatę. Oliwę z oliwek wymieszaj w misce z majerankiem, rozmarynem, ostrą papryką, pokrojonym w cienkie paski suszonym pomidorem, solą oraz sokiem z cytryny. Tofu pokrój w drobną kostkę i wrzuć go do marynaty, dokładnie go w niej obtaczając. Miskę przykryj folią spożywczą i włóż do lodówki na kilka godzin.
KROK 3: W garnku zagotuj wodę. Szpinak dokładnie umyj pod bieżącą wodą i przełóż na sito. Następnie zanurz je we wrzątku na ok. 30 sekund. Resztę suszonych pomidorów pokrój w paski.
KROK 4: Kaszę jaglaną wymieszaj z warzywami i marynowanym tofu. Sałatkę podawaj polaną olejem ze słoika z suszonymi pomidorami.
Smacznego!